Crkva Svetog Pavla

Crkva Svetog Pavle – Stari grad Kotor je od avgusta 2014. godine u sastavu OJU „Muzeji“ Kotor. Nalazi se u središenjem dijelu Starog grada Kotora, sjeveroistočno od katedrale Svetog Tripuna. Crkvu je podigao 1263. godine Pavle Bari sa ženom Dobrom, o čemu svjedoči sačuvani ktitorski natpis na zapadnoj fasadi. Složena istraživanja, na osnovu čijih rezultata je slijedila izrada projekta crkve Svetog Pavla, započeta su 1980. godine. Posle prekida koji je trajao od 1985 - 2008. godine, radovi su nastavljeni i trajali su u kontinuitetu do jula 2014. godine.

Danas, u crkvi Svetog Pavla, nalazi se jedna od najreprezentativnijih sala u regionu, koja može da služi u različite svrhe. Opremljena najsavremenijom tehnologijom, sa svim potrebnim instalacijama, kao i instaliranim liftom i mokrim čvorom za osobe sa invaliditetom, veoma je pogodno posebno za svrhe održavanja konferencija. Prostor je takođe namjenjen i za razne vrste prezentacija, izložbi, književnih večeri, koktela i slična dešavanja.

csp1    csp2

Radno vrijeme u sezoni 9h – 17h

Kontakt tel. +38232373519

Prijatelji muzeja

prijatelji muzeja 1  prijatelji muzeja 2prijatelji muzeja 3  prijatelji muzeja 4

Muzej grada Perasta

Muzej grada Perasta utemeljilo je Opštinsko vije?e Perasta 28. 02. 1937. od muzejske zbirke, sakupljene ve?inom donacijom Peraštana, nasljednika poznatih Peraških porodica, tokom druge polovine XIX i po?etkom XX vijeka.

Pronađite nas

Vi ste ovde: Home Crkva Svetog Pavla